Varázslatos kubai körút Cayo Santa Maria üdüléssel (nagy körút)

Kuba

A körutazás Kuba legcsodálatosabb tájait járja be 8 provincián keresztül. Különlegessége, hogy annak valamennyi állomását az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította, amely egyértelműen garanciát jelent a felejthetetlen élményre. A programban a hangsúly az autentikusságon van, ezért helyenként eltér a szokásos turistaútvonalaktól. Az utazás fáradalmait Cayo Santa Maria vagy Varadero fehér homokos tengerpartján, all inclusive szállodai kényelemben pihenhetjük ki. A körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel történik, ennek során nem csak Kuba történelmével és kultúrájával ismerkedhetünk meg, hanem jelenével, a szocializmussal is, betekintést nyerve a kubaiak mindennapi életébe.

Program

1. nap

Budapest - Havanna

Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repülőterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Havannai szállásunk elfoglalása, fakultatív vacsora, szabadprogram.

2. nap

Viñales Völgy, Buena Vista Social Club vagy Tropicana show

Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére, Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Egy helyi dohánytermelő család farmján megismerkedünk a dohánytermesztéssel, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a minőségi szivar. Ebéd egy autentikus, vidéki étteremben. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba legzöldebb tartományába, a Világörökség részévé nyilvánított Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és a buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást. A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián barlangban, majd megtekintjük a híres, földtörténeti ókort ábrázoló, gigantikus méretű falfestményt a Mura de la Prehistorica-t. Visszaérkezés a havannai szállodába késő délután. Vacsora, majd szabadprogram, illetve fakultatív programként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club koncertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Tony Jimenez, Robert Faz az elmúlt 70 év kubai zenéjének meghatározó, lelkes személyiségei, akik máig fáradhatatlanul lépnek fel világszerte. A koncert alatt ízletes vacsorát tálalnak fel, italokkal. A szintén világhírű Tropicana Show egy életre szóló látványos revüműsor a Tropicana Cabaret mulatóban. Három színpadon 150, lélegzetelállító jelmezbe öltözött profi táncos és egy élő zenekar szórakoztatja a publikumot, és teszi felejthetetlenné az estét.

3. nap

Havanna városnézés

Reggeli a hotelben, majd egy különleges időutazásban lesz részünk. Havanna gyarmati, retró, hangulata, egyedülálló turisztikai nevezetességei különleges világot tárnak elénk. Buszos, illetve gyalogos városnézésünk alatt először a Malecon tengerparti sétányon haladunk, majd az Elnökök sugárútján villák és követségi rezidenciák között robogva érjük el a Forradalom teret. Latin-Amerika leggazdagabb sírkertje, a Colón temető mellett elhaladva érkezünk a világörökség részét képező, koloniális óvárosba. A Havana Club Rum múzeumban a világhírű rum készítéséről, a cukornád feldolgozásától az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig kaphatunk teljes képet, végezetül a program kostolóval zárul. Az óvárosi gyalogséta során eljutunk a San Francisco de Asis térre, a Plaza de Armas régiségpiacán forradalom előtti kincsekre vadászunk, megtekintjük a kormányzói palotát, majd ellátogatunk a Katedrális térre, ahol állítólag Kolombusz maradványait őrizték. A Plaza Vieja téren a város leggazdagabb polgárai éltek, így bikaviadalok, körmenetek, kivégzések színhelye volt. Gyors ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd transzfer a repülőtérre ahonnan Santiago de Cubába repülünk. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat. Vacsora, este szabadprogram.

4. nap

Santiago De Cuba

Reggeli a hotelben, majd városnézés Kuba második legnagyobb városában, Santiago de Cubában. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyiek közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatóak az ország legrégibb palotái, leggazdagabb múzeumai. Utunk először a Parque Cespedes parkba vezet, amely a város főtere, illetve Kuba legrégibb tere. Itt megtekintjük az impozáns katedrálist, majd Latin-Amerika meghódítójának, Diego Velazquez-nek a szülőházát. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított El Castillo de Morro erőd fontos szerepet játszott a függetlenségi háborúban, falai tövében dőlt el Kuba függetlenségének sorsa az amerikai–spanyol hajóhad összecsapásakor. Az erődben található Hadtörténeti múzeumban őrzik a kalózok elleni harc és a függetlenségi háború relikviáit. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Santa Ifigenia temetőben, ahol megtekintjük Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének, José Martínak a síremlékét, valamint a híres őrségváltást. Délután visszatérés a hotelbe, vacsora, este szabadprogram. Érdemes ellátogatni a Casa de la Trova-ba, ahol helyi zenészek és táncosok fergeteges kubai hangulatot varázsolnak elénk kiváló ritmusérzékükkel és tánctudásukkal. Együtt táncolhatunk a helyiekkel egy autentikus salsabuli keretében.

5. nap

El Cobre, Bayamo

Reggeli a hotelben, majd elindulunk a Camagüey felé vezető úton. Először zarándokútra indulunk és ellátogatunk El Cobre-ba, ahol a híres Mária kegyhely található. El Cobre különleges, természetfeletti erőkkel megáldott szent hely. Élete során minden kubai legalább egy alkalommal elzarándokol ehhez a Mária-szoborhoz, amely Kuba védőszentje. Számos legenda, csodatétel története kötődik hozzá, Kubába kerülése is csodával határos történet. Következő megállónk Bayamo, a kubai forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város kubai nemzettudatáról híres, itt született Carlos Manuel de Céspedes, a kubai függetlenségi háború elindítója, valamint Kuba nemzeti himnusza is itt íródott. Ebéd egy helyi étteremben, továbbindulás Camagüey-be, megérkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, szabad program.

6. nap

Camagüey, Sancti Spiritus

Reggeli a hotelben, majd városnézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbe-gurba utcácskák, amelyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Végigtekergünk ezeken az útvesztőkön és megtekintjük a katedrálist. Betekintünk Ignacio de Agramonte (a Függetlenségi háború hadvezére) és Nicolas Guillen (Kuba nemzeti költője) szülőházába, majd elsétálunk a San Juan de Dios térig, amely a mai napig hűen őrzi a koloniális kort, épületei szinte eredeti állapotban maradtak fenn, számos világhírű filmet forgattak itt. Továbbindulunk északnyugati irányba, Sancti Spiritus-ba. Utunk az ország legfőbb mezőgazdasági területein visz keresztül, ahol egymást érik az ananász- és cukornádültetvények. A Ciego de Avila tartomány az ország éléskamrája. Panorámás városnézés Sancti Spiritusban, amelynek egyik nevezetessége Kuba legrégebbi kőhídja, a Yayabo-híd. Ezután a híres Cukormalmok völgyébe indulunk, amely szintén az UNESCO világörökség része. Lehetőség nyílik a cukornádültetvényen lévő Mancaga Iznaga torony megmászására, amely 7 emelet magas és amelyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbutazás Trinidadba, ahol az éjszakát töltjük. Ebéd a program során, vacsora a hotelben.

7. nap

Trinidad–Cienfuegos

Reggeli után városnézés Trinidadban, a több mint 500 éve alapított kisvárosban, mely egykori cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát.. A város szűk utcácskáiban újra időutazáson veszünk részt, hiszen a gyarmati stílus szinte változatlanul maradt fent, óvárosa a világörökség része lett. Palotái, épületei kicsit megkopott fénnyel bár, de napjainkban is lenyűgözőek. A város főbb látnivalói a Santissima Trinidad tér, Plata Mayor, Contra Bandido torony stb. Betekintünk az egykor leggazdagabb cukornád-kereskedő családjának palotájába, amely ma múzeumként funkcionál. Balusztrádos udvarban, márványpadlókon, neoklasszicista freskók között sétálunk. Ebéd egy helyi étteremben, az étkezést követően pedig a híres Canchanchara bárban megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből készült Canchanchara koktél. Továbbutazunk Cienfuegosba, a szállás elfoglalása, vacsora, este szabad program.

8. nap

Cienfuegos, Montemar Nemzeti Park

A reggeli elfogyasztása után megnézzük a várost, amely szintén az UNESCO világörökség része. Francia telepesek alapították, ezért épületein európai stílusjegyeket fedezhetünk fel. Először megcsodálhatjuk a közelmúlt arisztokráciájának tengerparti villáit, megállunk egy építészeti remekműnél, a Palacio de Valle palotánál. Programunk során ellátogatunk az óvárosi részbe is, ahol a Prado főutcán, majd a José Martí téren sétálgatva ismerkedünk ennek a karakteres kisvárosnak a szépségeivel, fontosabb épületeivel. A város megismerését követően ellátogatunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A motorcsónaktúránk a Laguna de Tresoro lagunán indul, amelynek első állomása Guama. Áthajózunk egy szigetre, ahol az Aldea Taína rekonstruált indiánfaluban megismerjük az őslakos Taino indiánok szokásait. Vízitúránk után látogatást teszünk egy krokodilfarmra, ahol természetes körülmények között élő óriás hüllőket figyelhetünk meg, egy krokodil- óvoda ártalmatlan, kicsi példányait meg is simogathatjuk. Ebéd egy helyi étteremben, ezután tovább utazunk Cayo Santa Maria-ba. Érkezés után elfoglaljuk tengerparti szállásunkat, és megkezdjük a tengerparti tartózkodást, amely alatt all inclusive az ellátás.

9 - 10. nap

Cayo Santa Maria

Szabadprogram, pihenés a tengerparton. Az all inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti showműsor biztosítják a teljes körű kikapcsolódást.

11. nap

Havanna - Budapest

Reggeli után még szabadprogram, majd kijelentkezés a szállodából, kora délután transzfer Havanna repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre.

12. nap

Érkezés Budapestre.

Fakultatív programlehetőség

Városnézés Havannában, Oldtimer autókkal

Havanna régi és modern városrészét bejáró városnézés. A főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Malecon és a Világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének – „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assis, Plaza Vieja. Megismerkedés a rum készítésével a Havana Club Rum Múzeumban, kóstolóval. A programból nem maradhatnak ki Hemingway kedvenc törzshelyei sem. Ebéd egy tipikus kubai étteremben. Ár: 29 900 Ft/fő ebéddel, Havannából, péntekenként, 42 900 Ft/fő Varadero-ból keddenként és buszos városnézéssel(Magyar nyelvű idegenvezetéssel).

Hemingway nyomában

Hemingway és a híres kubai szivar útját járjuk végig Havannában. Reggel látogatás egy szivarsodrónál, ahol megismerkedünk a szivar készítésével, közben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a jó szivar. Majd Hemingway nyomába szegődünk, megtekintjük a házát, a Finca de la Vigia-t, kikötőjét Cojimar halászfaluban, majd kedvenc törzshelyeit: Ambos Mundos Hotel, La Bodeguita del Medio, La Floridita, ahonnan a világhírű „mojito” és „daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. A program során ebéd egy helyi, tipikus kubai étteremben. Ár: 32 000 Ft/fő ebéddel, Havannából, szombatonként. Ár: 395 CUC/főtől Varadero-ból, Cayo Santa Maria-ból mindennap. (Magyar nyelvű idegenvezetéssel)

Tobacco land túra

Egész napos kirándulás az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, amelyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Megálló a Viñales-i kilátónál, ahonnan megtekinthetőek az egyedülálló „Mogote-k” vagy „Boglyahegyek”. Látogatás egy dohányültetvényen, ismerkedés a dohánytermesztés folyamatával. Csónakázás az Indián Barlangban, Kuba legrégebbi barlangrendszerében, majd pedig az őskort ábrázoló híres falfestmény, a „Mura de la Prehistoria” megtekintése. A program során ebéd egy helyi, tipikus kubai étteremben. Ár: 52 000 Ft/fő Havannából, vasárnaponként. (Magyar nyelvű idegenvezetéssel)

Buena Vista Social Club koncert oldtimer autokkal

A világhírű kubai együttes máig élő tagjainak, illetve a „nagy öregekkel” valaha együtt játszott kitűnő művészekből álló Buena Vista Social Club koncertje Varadero-n. A kétórás koncert este 22.00 órakor kezdődik, ahol megállás nélkül játssza világhírű slágereit a zenekar. A „Son” stílusú repertoárban olyan világslágereket hallgathatunk, mint a „Chan-Chan” vagy a „La Bayamesa”. A zenekar legendás nagy öregjei közül sajnos már nincsenek közöttünk: Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Compay Segundo, de tovább élnek slágereikben. Ár: 22 000 Ft/fő, vacsora felár 7 000 Ft/fő, Havannából.

Tropicana Show oldtimer autokkal

A havannai programokból kihagyhatatlan ez a világhírű revüműsor! Kétórás, látványos program három színpadon, élő nagy zenekarral, énekesekkel és 150 fős fantasztikus tánckarral, lenyűgöző helyszínen, exkluzív díszletekkel. Ár: 46 000 Ft/fő Havannából, asztalfoglalással, preferált helyre, italfogyasztással (rum, pezsgő, snack üdítő).

Delfinárium-show és fürdés

A kb. 20 perces fürdőzés során a delfinek játszanak, labdáznak, felugranak, puszit adnak, húzzák-tolják a vízben a résztvevőket. Felejthetetlen élmény felnőttnek és gyereknek egyaránt. A fürdést az elmaradhatatlan Delfin Show megtekintése követi. Ár: 97 CUC/főtől Varadero-ból, Cayo Santa Maria-ból mindennap.

Katamaránkirándulás és fürdés delfinekkel

Hajókázás a biztonságos katamaránon, közben megálló a tenger közepén található delfi náriumban, fürdés a delfinekkel, majd továbbindulás. Megálló egy közeli korallzátonynál, ahol snorkeling és fürdés. Végül kikötés Cayo Blanco szigetén, ahol 2-3 óra szabadidő fürdésre, napozásra. A hajó a kora délutáni órákban indul vissza, a visszautat vitorlással tesszük meg. A program Cayo Blanco szigetén büféebédet és korlátlan italfogyasztást tartalmaz. Ár: 109 CUC/főtől Varadero-ból, Cayo Santa Maria-ból mindennap.

Mélytengeri horgászat

Horgásszon azokon a vizeken, ahol Hemingway is tette! Fogjon igazi tengeri halakat, mint például kardhalat, tonhalat, wahoo-t, barracudát, dorado-t. A yachton 4 horgász részére, illetve további 4 kísérő részére van kényelmes férőhely. A horgászás élményét a hajón az „open bar” , a korlátlan italfogyasztás teszi izgalmasabbá. Ár: 395 CUC/fő-től Varadero-ból, Cayo Santa Maria-ból mindennap.

Utazás

  • Air France/KLM menetrend szerinti járatával Budapestről, egy európai átszállással, Budapest–Havanna– Budapest útvonalon (a 12 napos nagykörúton belső járat Havanna–Santiago De Cuba útvonalon).

Repülőtéri transzfer

  • minibusszal vagy autóbusszal történik a létszámtól függően, idegenvezetőnk várja vendégeinket a repülőtéren, majd transzfer a szállodákba.

Idegenvezető

  • a körutazáson és egyes fakultatív kirándulásokon is magyar nyelvű idegenvezetés.

Választható szállásaink a körút során

Havanna

Cayo Santa Maria

  • Memories Azul****


Presidente 4* / Memories Azul 5*

Indulási időpont Időtartam Ár
2017.03.11 - 2017.03.22. 12 nap/ 10 éj 749 900 Ft/fő-től


Four Points by Sheraton 5* / Memories Azul 5*

Indulási időpont Időtartam Ár
2016.11.30 - 2016.12.11. 12 nap/ 10 éj 599 900 Ft/fő-től
2017.03.11 - 2017.03.22. 12 nap/ 10 éj 789 900 Ft/fő-től
Vagy válasszon a konkrét ajánlatok közül a fenti árakra kattintva!

Érdekli az ajánlat?

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és személyes utazási tanácsadónk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Ne maradjon le híreinkről, akciós ajánlatainkról!

Webapix