Kína aranyháromszög: Peking-Xian-Shanghai

Kína

Kína mind földrajzilag, mind kulturális szempontból rendkívül változatos képet mutat. Végtelen hegycsúcsai, gomba módra szaporodó felhőkarcolói, egymilliárd főt is meghaladó népessége és az ősi kultúrát idéző császári idők műemlékegyüttesei 3500 éves történelemre tekintenek vissza, míg a mai Kína a világ legdinamikusabban fejlődő országa. Fővárosa, Peking, mely Shanghai után a második legnagyobb kínai város, a visszásságokkal teli mesés múltnak, a konfucionizmus világának és a fejlődő világvárosnak érdekes egyvelegét tárja a látogatók elé.

Program

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében.

2.nap

Megérkezés a déli órákban Pekingbe, transzfer a szállodába majd városnézés. (ld. Császárok városa program)

3.nap

Reggeli után egész napos kirándulás Badalingba, ahol a Nagy Fal, Pekinghez legközelebbi restaurált és látogatható része található. (ld. Császárok városa program)

4.nap

Reggeli után félnapos városnézés Pekingben, a Nyári Palota megtekintése. A Csing dinasztia nyári palotája, északra található a belvárostól. A császári udvar tagjai a Tiltott Város elviselhetetlen hőségétől menekülve szívesen időztek itt. A császári kert, a márványhajó és a terület mintegy háromnegyedét elfoglaló Kunming tó pagodái magával ragadóak. A palota 700 m hosszú faragott folyosóján, a kínai népmese és mitológia történetei elevenednek meg csodálatos festményeken. Ezt követően transzfer a vasútállomásra. Elutazás gyorsvonattal Xianba, érkezés a szállodába az esti órákban.

5.nap

A reggeli elfogyasztása után a kirándulás a Terrakotta hadsereghez vezet, amelyet 1974-ben kútásás közben fedezték fel. Qin Shi Huangdi császár sírjának építése 38 évig tartott, 720.000 rabszolga megfeszített munkájának eredménye. Ehhez tartoznak a világ nyolc csodája közé tartozó gödrök, amelyek több ezer katona, ló, táncos, hivatalnok agyagszobrát őrizte meg az utókor számára. Napjainkig három ilyen gödröt tártak fel. Ezután a csoport ellátogat a Shaanxi Provincial Múzeumba, ahol a történelmi Kínával ismerkedhet meg a kiállítás darabjainak segítségével, illetve a Nagy Lúd Pagodába.

6.nap

A reggelit követően a csoport belföldi repülőjárattal Shanghaiba utazik, látogatás Kína legszebbnek tartott kertjében, a Yu Kertetben. A Yu kertet Pan Yunduan 20 éven keresztül építette a XVI. században édesapja számára, aki a Ming Dinasztia egyik magas rangú hivatalnoka volt. Ezzel kívánta a fiú kimutatni az iránta érzett tiszteletét, de sajnos a későbbi történelmi idők során nagy károkat szenvedett. 1961-ben nyitotta meg ismét a kapuit a nagyközönség előtt, miután felújították. Szállás Shanghaiban.

7.nap

A reggelit követően újabb városnézésre indulunk. Megtekintjük Jade Buddha templomot, majd a híres Tv-Torony a következő állomás. Szabadidő a neves Stroll Bund és a Nanjing Road modern üzletekkel tarkított utcáiban.

8.nap

A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Megjegyzés:
Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a műemlékek védelme miatt, minden látványossághoz 500-1500 métert is kell gyalogolni a buszparkolókból, ne felejtsék otthon kényelmes cipőjüket!

Menetrend

Air China menetrendszerinti járattal

Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest(BUD) - Peking (PEK) 20:10 12:40+1
Sanghaj(SHA) - Peking (PEK) 07:55 10:15
Peking (PEK) - Budapest(BUD) 13:00 18:40


menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Utazás

Menetrendszerinti járattal

Elhelyezés/Ellátás

  • 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodában,

Ellátás

  • reggeli, 1 vacsora, 4 ebéd

Minimum létszám

  • 15 fő
Indulási időpont Időtartam Ár
2017.02.27-2017.03.03. 8nap/6éj 349.900 Ft-tól
2017.03.27-2017.04.03. 8nap/6éj 349.900 Ft-tólKalkulációért és online foglalásért kérjük, kattintson az árra!Vagy válasszon a konkrét ajánlatok közül a fenti árakra kattintva!

Érdekli az ajánlat?

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és személyes utazási tanácsadónk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Ne maradjon le híreinkről, akciós ajánlatainkról!

Webapix